UNI GLOBAL UNION’IN 5. DÜNYA KONGRESİ YAPILDI!

İngiltere’nin Liverpool Kentinde gerçekleşen Kongre, 17-20 Haziran 2018 tarihleri arasında yapıldı.

Genel Başkanımız Metin Ebetürk’ün de katıldığı kongre, dördüncü günün sonunda yeni yönetimini belirledi.

UNI GLOBAL UNION’IN 5. DÜNYA KONGRESİ 17-20 HAZİRAN 2018 TARİHLERİ ARASINDA İNGİLTERE’NİN LİVERPOOL KENTİNDE YAPILDI!

Sendikamızın küresel üst örgütü UNI Global Union’ ın Dünya Kongresi İngiltere’nin Liverpool kentinde 17-20 Haziran 2018 tarihleri arasında gerçekleşti.

Genel Başkanımız Metin Ebetürk ile birlikte DİSK ve Dev Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu’nun da katıldığı Genel Kurula, ülkemizden 7 sendika ile birlikte 113 ülkenin 523 sendikasından gelen 607 delegenin katılımıyla gerçekleşti. Kongrenin açılış konuşmalarını UNI Global Union Başkanı Ann Selin, Licerpool Belediye Başkanı Joe Anderson, Liverpool Kültür Kenti Direktörü Clarie McColgan, TUC Genel Sekreteri (İngiltere) Frances O’Grady, İşçi Partisi Lideri (İngiltere) Jeremy Corv-byn tarafından yapıldı.

Kongre,

2018-2022 Atılım Stratejik Plan,

Sürdürülebilir Ekonomi İçin Sendikalar,

Sendikalar ve Çalışma Dünyasının Geleceği,

Barış, Demokrasi ve İnsan Hakları Olan Bir Dünya İçin Çalışma,

başlıklı gündem maddelerini görüştü.

Sendikamız Genel Başkanı Metin Ebetürk Kongrede söz alarak, ülkemizde ki sendikalaşmanın çetin şartlarda yürütüldüğünü ve mücadeleden hiçbir zaman yılmayacağımızı vurguladı. Kongrenin Dünya Emek Hareketine katkı sunması dileklerini, yaşasın Sosyal-İş, yaşasın Disk, yaşasın UNI ve yaşasın Dünya İşçi Sınıfı Hareketi şeklinde haykırarak tamamladı.

Genel Kurul dört günlük yoğun bir çalışmanın sonunda, UNI Global Union’u yönetecek kadroyu Başkan Ruben Cortina, Genel Sekreter Christy Hoffman ve Genel Sekreter Yardımcısı Alke Boessinger olarak belirledi.

02.07.2018