PROF. DR. CAHİT TALAS ÖDÜL TÖRENİ YAPILDI

Sendikamızın katkılarıyla gerçekleştirilen ve Mülkiyeliler Birliği tarafından düzenlenen Prof. Dr. Cahit Talas Sosyal Politika Ödül töreni yapıldı.

Törende, tezleri övgüye değer bulunan Dr. Serter Oran'a ve Meltem Azdemir'e sertifikaları verildi.

Sendikamızın katkılarıyla gerçekleşen ve Mülkiyeliler Birliği tarafından düzenlenen Prof. Dr. Cahit Talas Sosyal Politika Ödülü töreni yapıldı. Bu yıl altıncısı gerçekleştirilen ödül töreni, Prof. Dr. Ahmet Makal'ın konuşmasıyla başladı. Prof. Dr. Cahit Talas'ın akademik çalışmalarından ve sosyal politika disiplininin ülkemize yerleşmesindeki katkılarından söz eden Makal'ın konuşmasının ardından, Mülkiyeliler Birliği Genel Başkanı Erdal Eren de bir konuşma yaparak konuklara seslendi.

Konuşmaların ardından yazdığı doktor tezi övgüye değer bulunan Dr. Serter Oran'a ve yazdığı yüksek lisans tezi övgüye değer bulunan Meltem Azdemir'e sertifikaları verildi. Oran ve Azdemir, birer konuşma yaparak duygularını ifade etti.

Sendikamız Genel Başkanı Metin Ebetürk de bir konuşma yaparak davetlilere seslendi. Ebetürk konuşmasında Olağanüstü Hal ve KHK'lara değinerek, akademisyenlerin ve emekçilerin ihraç zulmüne uğradığını, grevlerin OHAL'e dayanılarak yasaklandığını vurguladı. Mülkiyeliler Birliği ve onun temsil ettiği değerlerin de saldırı altında olduğunu kaydeden Ebetürk, "Mülkiye ile, ihraç edilen tüm hocalarımız ile dayanışma içinde olacağımızı, sosyal politikanın can damarlarının yok edilmesine karşı mücadeleye devam edeceğimizi bir kez daha vurguluyoruz" şeklinde konuştu. Ebetürk konuşmasını, Jüri Üyeleri ve ödül alanlara teşekkür ederek sonlandırdı.

Törende ayrıca Prof. Dr. Cahit Talas'ın hayatı ve eserlerini anlatan bir sinevizyon gösterisi yapıldı.